Mark van Dijk

Mark van Dijk
Compagnon, Developer

Mark van Dijk

Mark doet al sinds 1998 ervaring op als IT-professional  bij gerenommeerde IT-dienstverleners. Sinds 1 augustus 2012 is hij werkzaam als zelfstandig SharePoint-specialist.

In 1998 is Mark als IT-rookie begonnen bij TAS Informatica, waar hij ervaring heeft opgedaan in verschillende aspecten van ICT. In 2000 heeft hij zich bij Pecoma meer toegespitst op weboplossingen op basis van Microsoft-technologie.

Van 2001 tot 2005 heeft Mark bij Tam Tam gewerkt als ontwikkelaar van webapplicaties. In deze periode bracht Microsoft de eerste versie uit van het .Net-framework en zodoende is Marks focus verschoven van klassieke ASP-websites naar de ontwikkeling van websites met ASP.Net. In deze periode heeft Mark bij INHOLLAND ook zijn eerste ervaringen opgedaan op het SharePoint-platform.

Van 2005 tot 2012 heeft Mark zich, in dienst bij Macaw, louter bezig gehouden met SharePoint-projecten voor kleine en grote klanten zoals Akzo Nobel, TI Pharma, Sara Lee, Reed Business en Vestia. Hij heeft hier uitgebreide ervaring opgedaan als ontwikkelaar en architect van maatwerk oplossingen.

Mark heeft zich op het SharePoint-platform gespecialiseerd in het ontwikkelen van zoekoplossingen. Voor verschillende klanten heeft hij ervaring opgedaan in de ontwikkeling van zoekportalen en kennisbanken. Hiervoor heeft hij de standaard SharePoint-zoektechnologie toegepast maar ook de veel geavanceerdere zoektechnologie van FAST.

In zijn vrije tijd is Mark vooral trotse vader (van Cas en Liv) en liefhebbende echtgenoot (van Sylvia). Sinds 2012 is zijn favoriete transportvoertuig een motor (Suzuki V-strom). Verder is hij een muziekliefhebber en hij gaat dan ook regelmatig naar concerten of festivals. Hij kijkt graag naar tv-series en films en bezoekt trouw elk jaar het IFFR. Mocht hij nog ergens een minuutje vrij hebben dan bestudeert hij graag zijn grote geheime liefde: een “vintage” pennencollectie van het merk Montblanc.

Contactgegevens:

Mobiel: 06 – 26 072 659
E-mail: mark@deportalcompagnie.nl
Social media: